Nicolas Nantel : « Deze 2de Gouden Handschoen is nog mooier »

Rate this item
(0 votes)

Nicolas Nantel : « Deze 2de Gouden Handschoen is nog mooier »

 

 

 

Weinig verrassingen in de strijd voor de « Gouden Handschoen » 2018 die zoals verwacht ging tussen de twee tenoren Nicolas Nantel en Tanguy Metayer. De stemming heeft aangetoond dat ze ver boven de rest uit staken. En uiteindelijk haalde de achterman van Kerksken zijn tweede individuele prijs binnen, pas twee jaar na de eerste.

 

Nicolas Nantel, je stond er nogal ontspannen bij toen het verdict ging vallen?

« Dat was slechts schijn. Toen ik werd gevraagd om de andere genomineerden te vervoegen, voelde ik mijn benen niet meer. En toen de beslissing viel kon ik amper mijn tranen bedwingen. Ik wist dat het tussen Tanguy en mij ging voor deze Gouden Handschoen. Maar er blijft toch altijd die twijfel. Ik kon bogen op mijn regelmaat en een goed seizoen maar Tanguy eindigde het seizoen erg sterk na een moeilijke seizoenstart van zijn ploeg. Ik twijfelde ook omdat we hier in de thuishaven van Tanguy te gast waren. Ik weet wel dat dit geen invloed mag hebben, maar je weet nooit. »

 

Is deze tweede « Gouden Handschoen » mooier dan de eerste?

« De sensatie van de eerste die blijft je je hele leven bij, maar de 2de betekent nog altijd iets meer omdat dit bewijst dat je jezelf in vraag gesteld hebt en altijd opnieuw van nul begint. Een andere voldoening, naast het feit dat ik het ganse seizoen door constant op een goed niveau heb gespeeld, is dat ik nu meer verantwoordelijkeheid heb sinds mijn komst bij Kerksken. In de terugronde heeft Samuel (Brassart) de terugslag (‘contre-rechas’) aan mij toevertrouwd en ik ben ook in de hiërarchie gestegen van de opslagers. Men mag wel stellen dat dit dankzij het vertrouwen en de ervaring is die ik heb opgedaan sinds ik voor Kerksken speel. Het is erg opwindend en motiverend. »

 

Doet de « Gouden Handschoen » evenveel deugd als de kampioenstitel bij de ploegmakkers ?

« Jazeker, vooral als je ziet hoeveel we ervoor hebben moeten knokken. Naast onze kwaliteiten hebben we ook ons karakter en onze  wil om te winnen laten spreken. Samen met onze twee geblesseerden hebben we, op het moment dat we de « belle » gingen beginnen, tegen elkaar gezegd dat we er alles zouden aan doen om te winnen. Als je daar dan ook nog in slaagt, is dat gewoon fantastisch. Persoonlijk begin ik nooit een seizoen met de intenties om de « Gouden Handschoen » te winnen. Je moet de wedstrijden één voor één spelen en zien hoe het loopt. Als alles vlot gaat win je aan vertrouwen en als je in een ploeg zoals Kerksken speelt, lijkt alles veel makkelijker omdat alle spelers altijd de wil tonen om te willen winnen. Maar dat besef je maar als je van een andere ploeg komt waar die winnaarscultuur niet zo sterk aanwezig is. »

 

Met 11 titels is Kerksken toegetreden tot de legende door de eerste ploeg te zijn die een dergelijk kunststukje verwezenlijkt. Elk jaar worden de grenzen verlegd. Wordt dit ook het geval volgend jaar in 2019 ?

« Is zie niet in waarom niet? Bovendien komt Ryan Sauvage volgend jaar onze rangen vervoegen. De uitdaging zal erin bestaan om ervoor te zorgen dat een nieuwe speler zich goed integreert in de ploeg en het wordt ook belangrijk dat Benjamin (Dochier) zich goed in zijn vel voelt aan de koord. Ik persoonlijk twijfel aan geen van beide. En we gaan natuurlijk voor een 12de titel. » (big smile)

 

Na de uitreiking zijn de ouders van Tanguy Metayer jou komen feliciteren. Schitterend toch?

« Dat zijn heel charmante mensen. Ik sta er overigens op om de fair-play van de supporters van Thieulain tegenover mij te benadrukken. Toen we naar voren werden gevraagd hebben ze voor Tanguy en  mezelf evenveel geapplaudisseerd en hebben ze zeker niet negatief gereageerd, wel integendeel,  toen ze zagen dat hun favoriet niet de « Gouden Handschoen » kreeg. Ik heb heel veel respect voor deze mensen. »

 

Interview > Eric de Boer

Read 4465 times

Presse

100 pagina’s om alles te weten over het seizoen 2019

25 décembre 2018
100 pagina’s om alles te weten over het seizoen 2019

100 pagina’s om alles te weten over het seizoen 2019 De NK-FNJP en de FJPWB willen hun communicatiebeleid moderniseren en hebben hiervoor aan Eric de Boer en zijn team gevraagd...

100 pages pour tout savoir sur la saison 2019

25 décembre 2018
100 pages pour tout savoir sur la saison 2019

100 pages pour tout savoir sur la saison 2019 Dans une volonté de moderniser leur politique de communication, la NK-FNJP et la FJPWB ont chargé Eric de Boer et son...

Corentin Wattier: « Een titel die ik opdraag aan mijn ploegmaats »

9 octobre 2018
Corentin Wattier: « Een titel die ik opdraag aan mijn ploegmaats »

Corentin Wattier: « Een titel die ik opdraag aan mijn ploegmaats » Op het einde van zijn derde seizoen in N1 werd Corentin Wattier (21 jaar) verkozen tot beste jongere...

Nicolas Nantel : « Deze 2de Gouden Handschoen is nog mooier »

9 octobre 2018
Nicolas Nantel : « Deze 2de Gouden Handschoen is nog mooier »

Nicolas Nantel : « Deze 2de Gouden Handschoen is nog mooier » Weinig verrassingen in de strijd voor de « Gouden Handschoen » 2018 die zoals verwacht ging tussen de...

Liens

Aile Nord
https://kaatsentiteitvlaanderen.be
Aile Sud
https://www.fjpwb.ovh
Sidebar Ad 4

Contactez nous

Address: Burght 26, B-1547 Bever

Tel: +32 (0)496/26.14.41

Fax: +32 (0)54/58.99.65 

Email: Cette adresse e-mail est protégée contre les robots spammeurs. Vous devez activer le JavaScript pour la visualiser.

Website: http://www.nk-fnjp.be

 

Nos Sponsors